Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΟΜΑΔΑΣ ΟΧΤΩΒΡΗΣ '80



ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

Με δυο εμπρηστικές βόμβες κτυπήσαμε τις επιχειρήσεις: ΜΙΝΙΟΝ και ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ -ΣΠΟΡ, στα Χαυτεία.

Τί είναι αυτά τα καταστήματα-επιχειρήσεις

Τα προϊόντα που παράγουν οι προλετάριοι, στους χώρους της καταναγκαστικής δουλειάς, τα ιδιοποιούνται, με τη βία, τα αφεντικά-ιδιοκτήτες. Αυτά τα προϊόντα περνάνε στα χέρια των ιδιοκτητών των καταστημάτων, για να πουληθούν στην αγορά, να δώσουν σαν εμπορεύματα κέρδος. τα καταστήματα-έπιχειρήσεις έχουν στις αποθήκες τους, στις βιτρίνες τους και στους χώρους τους γενικά συγκεντρωμένα χιλιάδες-εκατομμύρια προϊόντα, που άλλα είναι χρήσιμα και απαραίτητα για τις ανάγκες των προλετάριων και όλων των εκμεταλλευόμενων, άλλα είναι άχρηστα και περιττά, που τα επιβάλλουν όμως σαν αναγκαία (με την καθημερινή πλύση εγκέφαλου, με τη διαφήμιση, με την επιβολή ψεύτικων αξιών κ.λπ.), για να αυξάνουν την κατανάλωση και έτσι να παίρνουν πίσω το σύνολο του εισοδήματος των εργαζόμενων (βασικός στόχος-ανάγκη των αφεντικών, για να «διευρύνουν την εθνική οικονομία») και άλλα που οι προλετάριοι δεν μπορούν να αποκτήσουν και προορίζονται μόνο για τις ανάγκες των προνομιούχων αυτής της κοινωνίας (αφεντικά-ιδιοκτήτες, στελέχη, έμποροι κ.τ.λ.)



Πουλάνε αυτά τα προϊόντα, σε τιμές που αυτοί καθορίζουν (με τους νόμους της "ελεύθερης» οικονομίας τους). Έτσι πέρα από το κέρδος (υπεραξία) που παίρνουν τα αφεντικά-βιομήχανοι, βιοτέχνες, που ξεζουμίζουν τους εργάτες στους χώρους της καταναγκαστικής δουλειάς, κερδίζουν και οι έμποροι. το εμπορικό κέρδος στην κατανάλωση. Έτσι στις τιμές των προϊόντων — στα εμπορεύματα — είναι ενσωματωμένα τα κέρδη, τα έξοδα διαφήμισης και λειτουργίας των πολυτελών καταστημάτων κ.λπ.

Έτσι μπορούμε να δούμε π.χ. ότι: μια εργάτρια, στο εργοστάσιο, παράγει στο 8ωρο (μέ τους εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς που επιβάλλουν τα αφεντικά) 10 φορέματα. με το μεροκάματο που παίρνει χρειάζεται 3 και 4 μεροκάματα για να αγοράσει 1 φόρεμα (από αυτά που η ίδια έφτιαξε). τα υπόλοιπα 39 φορέματα, που έβγαλε στα τέσσερα 8ωρα δεν πάνε φυσικά όλα για πρώτες ύλες και εγκαταστάσεις. Μεγάλο μέρος πάει στις τσέπες των βιομήχανων και των έμπορων.

Πολλά από αυτά τα καταστήματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την παραγωγή των προϊόντων που πουλάνε, δηλαδή είναι τα εμπορικά τμήματα βιομηχανικών συγκροτημάτων (π.χ. Κατράντζος, Λαμπρόπουλοι, Τσιτσόπουλοι κ.τ.λ.). Είτε όμως είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη βιομηχανία, είτε είναι «ανεξάρτητες» εμπορικές επιχειρήσεις, είναι βασικό κομμάτι της οικονομίας των αφεντικών. Αναλαμβάνουν να πουλήσουν τα προϊόντα που κλέψανε τα αφεντικά από τους παραγωγούς-προλετάριους. Είναι οι επίσημοι και νόμιμοι κλεπταποδόχοι του συστήματος, είναι το ένα τμήμα της διαδικασίας: καπιταλιστική παραγωγή, ιδιοποίηση των προϊόντων από τα αφεντικά, ρίξιμο στην αγορά (σαν εμπορεύματα), για να ξαναπάρουν πίσω ό,τι έδωσαν στους προλετάριους υπό μορφή μισθού.

Πώς λειτουργούν αυτά τα καταστήματα-επιχειρήσεις

Όπως κάθε επιχείρηση, έτσι και αυτά στηρίζονται στην εκμετάλλευση των προλετάριων. Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι σ' αυτά. Στις αποθήκες, στις συσκευασίες, στις μεταφορές, στις πωλήσεις. τα αφεντικά εκμεταλλεύονται την ανάγκη των προλετάριων να έχουν ένα εισόδημα για να ζήσουν και τους στριμώχνουν στο μεροκάματο, την αλλοτρίωση και τη μιζέρια, (επειδή οι προλετάριοι δεν έχουν βρει ακόμα - στην πλειοψηφία τους, σαν τάξη — άλλους τρόπους για να καλύπτουν τις ανάγκες τους). Οι συνθήκες δουλειάς μέσα σε αυτούς τους χώρους είναι εξοντωτικές. Στις αποθήκες φορτώνουν και ξεφορτώνουν τόνους κάθε μέρα, στις πωλήσεις ορθοστασία, το κολατσιό στο πόδι και στα κλεφτά, όλη τη μέρα πρέπει με το χαμόγελο στα χείλη να εξυπηρετείς τους πελάτες (δεν μπορεί να έχεις δικά σου προβλήματα και δική σου διάθεση, πάνω απ' όλα το «πρόσωπο» του καταστήματος). Πάνω από το κεφάλι σου όλη η ιεραρχία και η τρομοκρατία (προσωπάρχες, τμηματάρχες, υπεύθυνοι, διευθυντάδες, μπάτσοι, χαφιέδες — «συνάδελφοι» κ.λπ.), να σε παρακολουθούν αν κάνεις καλά τη δουλειά "σου», αν κάθεσαι ή τσακίζεσαι να εξυπηρετείς κ.λπ.  

Ακόμα με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, με χαφιέδες-μπάτσους, με χαφιέδες που δουλεύουν σαν υπάλληλοι παρακολουθούν και αστυνομεύουν όλους τους χώρους, τόσο τους υπάλληλους, όσο και τους πελάτες για να μην «κλέψουν» τίποτα, για να  μην πάρουν αυτά που τους χρειάζονται χωρίς να πληρώσουν την τιμή που καθόρισαν τα αφεντικά. Δηλαδή χωρίς να δώσουν πίσω αυτά που πήραν υπό μορφή μισθού. Όμως παρ' όλα αυτά όλο και περισσότεροι βρίσκουν τρόπους για να παίρνουν αυτά που τους χρειάζονται, χωρίς να τα πληρώνουν στους ιδιοκτήτες-εκμεταλλευτές. Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες αναγνωρίζουν ότι τα "διαφυγόντα κέρδη" ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια το χρόνο.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε και κτυπήσαμε το ΜΙΝΙΟΝ και τον ΚΑΤΡΑΝΤΖΟ, που είναι δύο —από τα δεκάδες που υπάρχουν — τέτοια καταστήματα-επιχειρήσεις.

Με την ενέργειά μας αυτή, όπως και με τη μέχρι τώρα πρακτική μας (ενέργειες επαναστατικής βίας και σύγκρουση με κάθε τρόπο με το καθεστώς και τα στηρίγματά του) θέλουμε να βοηθήσουμε για να σπάσει ο αποπροσανατολισμός, που προσπαθούν να επιβάλλουν όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις («δεξιές», "αριστερές", και «επαναστατικές») πάνω στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεζόμενους. Αποπροσανατολισμός που επιχειρείται με την αντίληψη ότι όλα αυτά κάποτε θα μας ανήκουν και θα τα πάρουμε όταν θα αλλάξει το σύστημα, μέχρι να αλλάξει όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά μόνο να «αγωνιζόμαστε» για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη. Δηλαδή να επιτρέπουμε στο σύστημα να λειτουργεί και να εδραιώνει όλο και περισσότερο την κυριαρχία και την εξουσία του. Και να δείξουμε τη δική μας αντίληψη που λέει: ότι για να ανατραπεί αυτό το σύστημα πρέπει να καταστραφεί το καθεστώς της εκμετάλλευσης, της τρομοκρατίας και της μιζέριας. Πρέπει να τον βάζουμε καθημερινά εμπόδια στη λειτουργία του, να εμποδίζουμε να πραγματοποιούνται αυτά που αποφασίζουν τα αφεντικά. να αποκτάμε ολοένα και περισσότερο τη δυνατότητα να αποφασίζουμε και να επιβάλλουμε έμπρακτα τις αποφάσεις μας, για το τι θα γίνουν όλα αυτά που παράγουμε.

ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 'Ή ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ-

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΗ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ

18 Δεκέμβρη 1980 Επαναστατική Όμάδα ΟΧΤΩΒΡΗΣ '80

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου