Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΠΟΝΑΝΝΟ -ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

 ΑΠΟ Β.Τ



ΔΙΚΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΠΟΝΑΝΝΟ
Συντρόφισσες -σύντροφοι,
Η δίκη Μπονάννο-Στρατηγόπουλου στη Λάρισα είχε ως αποτέλεσμα ο Αλφρέντο Μπονάννο να καταδικαστεί για απλή συνέργεια σε 4 χρόνια φυλακή και ο Χρήστος Στρατηγόπουλος ένοχος για την ένοπλη ληστεία σε 8 χρόνια κα και για τα 3 πλημμελήματα από 3 μήνες, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.
Από τη πρώτη στιγμή διαφάνηκε ότι οι δικαστές και ο εισαγγελέας ήθελαν να γίνει μια δίκη γρήγορη, χωρίς καθόλου ιδεολογικά χαρακτηριστικά και με μόνο γνώμονα το ποινικό μητρώο των κατηγορουμένων. Ήθελαν εν ολίγοις να αποδείξουν ή όχι ότι ο Αλφρέντο Μπονάννο είναι ο αρχηγός, ο ηθικός αυτουργός που σχεδίασε την ληστεία και ο Χρήστος το μαθητούδι, αυτός που την εκτέλεσε.
Όμως από τα ακλόνητα στοιχεία, τους μάρτυρες πολιτικής αγωγής, τους μάρτυρες υπεράσπισης και των δύο αλλά και με την μεγάλη συνεισφορά των δικηγόρων, Παπαδάκη, Κούρτοβικ, Σινέλη, αυτοί οι ισχυρισμοί καταρρίφθηκαν.
΄Ετσι τους "πόνεσε" που ο Αλφρέντο είναι ελεύθερος, επί της ουσίας έχει εκτίσει την ποινή του, που έψαχναν να βρουν οτιδήποτε νομικό ή διοικητικό παραθυράκι για να τον ταλαιπωρήσουν κι άλλο. Έτσι, από τις φυλακές Λαρίσης μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική διεύθυνση Λάρισας με τη δικαιολογία της έγκρισης, από τα κεντρικά των Αθηνών, της εξόδου του από τη χώρα.
Εκεί μας πληροφόρησαν ότι πέρα από το σήμα της Ίντερπολ, θα τον κρατήσουν μέχρι να "κρίνουν" οι πολιτικοί προϊστάμενοι αν θα τον απελάσουν ή όχι με βάση το άρθρο 106 του προεδρικού διατάγματος του 2007. Αργά τα μεσάνυχτα, καθώς πήραμε ένα Λαρισαίο δικηγόρο, μας πληροφόρησε ακόμα και ο ίδιος ο διευθυντής της Αστυνομικής διεύθυνσης Λάρισας, κος Χαλάτσης, ότι έγινε εκ νέου σύλληψη του Αλφρέντο με βάση το παραπάνω άρθρο, γιατί τον θεωρούν επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια και ανεπιθύμητο στην Ελλάδα!!
Για άλλη μιά φορά έπρεπε να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας! Ένας άνθρωπος 74 χρονών, πολύ άρρωστος θεωρήθηκε επικίνδυνος. Το ίδιο συνέβει και με μας. που είμασταν απ' έξω, ελάχιστοι σύντροφοι και τον περιμέναμε ενώ καθόμασταν σε παγκάκι,  έστειλαν, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, Ζητάδες, Ασφαλίτες, Αντιτρομοκρατική, γιατί είμασταν επικίνδυνοι για την δημόσια Ασφάλεια!!!
Μπροστά σ' αυτή την εξώφθαλμη πολιτική εκδικητικότητα, σε ένα καθαρά στρατηγικά επενδυμένο ψυχολογικό πόλεμο στο πρόσωπο του Αλφρέντο, έπρεπε να επιλέξουμε ή να κάνουμε την προσφυγή στο δικαστήριο Λάρισας παραμένοντας ο Αλφρέντο κρατούμενος μέχρι να βγει η απόφαση, ή παραμένοντας κρατούμενος πότε θα αποφασίσουν να τον απελάσει επίσημα το Ελληνικό κράτος. Η άμεση λύση που δώθηκε από τους δικηγόρους του ήταν την Τρίτη το μεσημέρι να βγει από την αστυνομία και να φύγει μόνος του από Λάρισα -Αθήνα-Ιταλία μέσα σε λίγες μέρες.
Μετά από όλα όσα ζήσανε οι σύντροφοι από την ημέρα της σύλληψής τους μέχρι και χτες, αλλά και για την υπόλοιπη πορεία του Χρήστου στην φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, επιθυμούν και επιθυμούμε να εκφράσουμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους και σε όλους, φίλους, συναγωνιστές και φίλους από την Κόνιτσα που μας συμπαραστάθηκαν, φίλους από τα Γιάννενα, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό που στάθηκαν στο πλευρό μας δίνοντάς μας κουράγιο, ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη.
Στους συντρόφους / ες απλώνουμε το χέρι, ενώνουμε την συντροφικότητά μας σε μιά δυναμική αναρχικής αλληλεγγύης...
Οι οικογένειες του Χρήστου και του Αλφρέντο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου