Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Μια κριτική στους σ. του ΕΕΚ σχετικά με τον Αγ. Παντελεήμονα











Ακολουθεί ενα κείμενο ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟΥ στο φορουμ του Π.Κ : http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=161466#161466. Κείμενο κριτικής για ορισμένες επιλογές του ΕΕΚ σε σχέση  με την αντιρατσιστική πάλη....


Πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συντροφική κριτική πρέπει να γίνεται όσο και αν αυτό πικραίνει κάποιους συντρόφους και αν στεναχωρεί ή φέρνει σε δύσκολη θέση αυτούς που την κάνουν.

Σήμερα θα αναφερθώ στην πολύ καλή ανακοίνωση του ΕΕΚ – Τροτσκιστές σχετικά με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μέσα λοιπόν στα τόσα όμορφα και σωστά που γράφει η ανακοίνωση διακρίνει κανείς και μία παράγραφο όπου αναφέρεται και στη μουσική εκδήλωση που έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα.

Γράφει λοιπόν η συγκεκριμένη παράγραφος: «… η «δημοκρατική» αστυνομία του Χρυσοχοίδη “περιφρουρεί” την αντιρατσιστική συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα από τους χρυσαυγίτες…»!!!




Και λοιπόν; Σίγουρα η αστυνομία είτε είναι υπουργός της ο Χρυσοχοίδης είτε ο Μαρκογιαννάκης δεν ήταν, δεν είναι, ούτε θα είναι δημοκρατική. Αυτό δε θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβει όποιος δεν έχει πλήρως αλλοτριωθεί από την κυρίαρχη ιδεολογική προπαγάνδα. Είναι επίσης σίγουρο ότι ο Χρυσοχοίδης προστατεύοντας τους χρυσαυγίτες και όχι τη Συναυλία, με το να μην στρέψει τους μπάτσους του εναντίον των διοργανωτών της εκδήλωσης, θέλησε να το παίξει δημοκρατικός στον Αγ. Παντελεήμονα για να επιβάλλει την κατοχή των πραιτοριανών του στα Εξάρχεια. Ούτε αυτό θέλει ιδιαίτερη ιδιοφυία για να το καταλάβει κάποιος.

Λέγεται ότι οι διοργανωτές ζήτησαν από το Χρυσοχοίδη την προστασία της εκδήλωσης. Αυτό δε το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη φορά η αστυνομία δεν επιτέθηκε μαζί με τους χρυσαυγίτες στους διοργανωτές αλλά μπήκε ανάμεσα σ’ αυτούς και τους ολιγάριθμους φασίστες οι οποίοι γλύτωσαν έτσι ένα γερό ξύλο από τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ήμουνα εκεί, μίλησα με κατοίκους, όπως έκαναν και άλλοι σύντροφοι του Πολιτικού Καφενείου. Μας είπαν ότι αν η αστυνομία δεν τρομοκρατούσε τους κατοίκους μαζί με καμιά τριανταριά φασιστοειδή που έρχονταν από άλλες περιοχές θα τους είχαν τσακίσει οι ίδιοι.

Θεωρώ λοιπόν ότι η μη συμμετοχή του ΕΕΚ – Τροτσκιστές σ’ αυτή την εκδήλωση, όπου έσπασε ο πυλώνας των φασιστών και φάνηκε η γύμνια τους και το που στηρίζονται κάθε φορά για να επιβάλλουν την τρομοκρατία τους στους αλλοδαπούς εργαζόμενους αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα, ήταν μεγάλο πολιτικό λάθος.

Δηλαδή μόνο όταν μας χτυπάει η αστυνομία κατεβαίνουμε σε διαδηλώσεις ή άλλες εκδηλώσεις; Δεν πρέπει να εκμεταλλευτούμε την δήθεν δημοκρατικότητα του κάθε Χρυσοχοίδη καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την πραγματική αντιδημοκρατική του πολιτική σε δεκάδες περιπτώσεις; Θα αφήσουμε τους φασίστες ανενόχλητους επειδή ο Χρυσοχοίδης παίζει τα δικά του πολιτικάντικα παιχνίδια;

Αυτά είχα να πω γιατί αυτό μου επιβάλλει η συνείδησή μου, όσο και αν εκτιμώ και αν αγαπάω τους συντρόφους μου του ΕΕΚ και ακόμα περισσότερο επειδή ακριβώς τους εκτιμώ απεριόριστα και βρίσκομαι δίπλα τους στον τίμιο και καθαρό αγώνα που κάνουν απέναντι στο βρώμικο σύστημα που ζούμε. Τέτοια πολιτικά λάθη πρέπει να τα επισημαίνουμε για να πάμε μπροστά.

_________________
Π. Β. Υπεύθυνος του ΠΚ και του Φόρουμ, σύμφωνα με το Νόμο.

http://www.anatolikos.net/musikes/megas.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου