Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Βασικό Θεωρητικό Κείμενο του ΕΛΑ, Δεκ 1975

Το "Εξαιρετικά Χημικά Λιπάσματα" (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ - ΑΘΗΝΑ: ΙΟΥΝΗΣ-ΙΟΥΛΗΣ 78) -- πρώτη έκδωση ήταν 12/1975. (48 σελίδες στο original, 67 στο PDF)
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: 19780700elaexairximlipasmata.pdf (application/pdf)
απ' το Υ.Γ . του κείμενου

   ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το παραπάνω κείμενο τυπώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβρη 1975 σε λίγες εκατοντάδες αντίτυπα. Το αρχικό του γράψιμο έγινε στην περίοδο από τον Ιούλη 1974 μέχρι και τον Γενάρη 1975. από τον Φλεβάρη 1975 μέχρι τον Δεκέμβρη 1975 έγιναν μια σειρά από διορθώσεις (όχι σημαντικές) και προσθήκες σε ορισμένα θέματα. Αυτό το κείμενο έκφρασε τις εμπειρίες από την πολιτική πρακτική μιας σειράς δυνάμεων και ταυτόχρονα βοήθησε στο να γενικευτούν και να συστηματοποιηθούν αυτές οι συγκεκριμμένες εμπειρίες. ...
...

...Αυτή η τωρινή έκδοση, είναι έκδοση του ίδιου κειμένου που το γράψιμο τέλειωσε στις αρχές του 1975, και που πρωτοτυπώθηκε στα τέλη τον 1975.
Είδαμε ότι μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να κάνουμε καμμία αλλαγή. Κάποιες αλλαγές, που στην επόμενη περίοδο οπωσδήποτε θα υπάρξουν, θα είναι κυρίως προσθήκες θεμάτων και προβλημάτων, καθώς και μεγαλύτερη - πληρέστερη ανάπτυξη των όσων ήδη αναφέρονται, στην βάση των εμπειριών από τους συγκεκριμένος ταξικούς αγώνες και την πολιτική πρακτική όλου αυτού του καιρού. ...

...Επειδή σίγουρα με τα χίλια περίπου αντίτυπα που τυπώνουμε, δεν καλύπτεται η ανάγκη διάδοσης, κυκλοφορίας, προπαγάνδισης και συζήτησης αυτού του κειμένου και πιστεύουμε ότι: Όποιοι σύντροφοι νομίζουν πως είναι ένα χρήσιμο κείμενο και μπορούν να το ανατυπώσουν – μοιράσουν, έστω και σε λίγα αντίτυπα, ας πάρουν τη πρωτοβουλία να το κάνουν (με γραφομηχανή - φωτοκόπιες - πολυγράφιση). Μόνο που σε τέτοια περίπτωση, η ανατύπωση θα πρέπει να είναι ολόκληρου του κειμένου.
Ε. Λ. Α.   ΑΘΗΝΑ:  ΙΟΥΝΗΣ - ΙΟΥΛΗΣ 1978

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αντιεξουσιαστικη Κινηση Αθηνας για μεταναστες

ΜΑΧΗ ΟΡΟΣΗΜΟ

Να συντρίψουμε τη ναζιστική λογική της ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
 
                  Νομιμοποίηση όλων των Μεταναστών
«…Εδώ έρχεται η κινηματική διεργασία της απεργίας και η συγκρότηση της κίνησης αλληλεγγύης να δώσει μια ιστορική μάχη . Μια μάχη με το σύνολο του ιδεολογικού και πολιτικού μηχανισμού της εξουσίας , που μπορεί να πάρει διαστάσεις μόνο εφόσον έχει σαφείς κινηματικές διαστάσεις που θα διαπερνούν οριζόντια όλες τις εκφάνσεις του μεταναστευτικού….»

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Προκηρύξεις Επαναστατικού Αγώνα


Ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή όχι με το σύνολο των επιλογών του Επαναστατικού Αγώνα, θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να υπάρχει συγκεντρωμένος και άμεσα διαθέσιμος ολόκληρος ο πολιτικός του λόγος.
Δυστυχώς δεν έχουμε στη διάθεση μας την 2η προκήρυξή (για την βόμβα έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης στις 2/6/2005 και την ενεργοποίηση βόμβας με καλώδιο σε πάρκο στο Ρουφ την ώρα που περνούσαν από δίπλα δύο κλούβες των ΜΑΤ με προορισμό τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού στις 29/10/ 2004) και 3η (βόμβα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 12/12/ 2005) προκήρυξή του Επαναστατικού Αγώνα.
Παρακαλούμε όποιον/α διαθέτει αυτές τις προκηρύξεις σε οποιαδήποτε μορφή (φωτογραφία, κείμενο, κ.α.) να μας την στείλει, για να τις δημοσιεύσουμε.

Αλληλεγγύη ανάμεσα σε όσους παλεύουν για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους για την υπόθεση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς


αφίσα αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την υπόθεση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς από αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πολυτεχνείου / συντρόφισσες σύντροφοι

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΟΜΑΔΑΣ ΟΧΤΩΒΡΗΣ '80



ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

Με δυο εμπρηστικές βόμβες κτυπήσαμε τις επιχειρήσεις: ΜΙΝΙΟΝ και ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ -ΣΠΟΡ, στα Χαυτεία.

Τί είναι αυτά τα καταστήματα-επιχειρήσεις

Τα προϊόντα που παράγουν οι προλετάριοι, στους χώρους της καταναγκαστικής δουλειάς, τα ιδιοποιούνται, με τη βία, τα αφεντικά-ιδιοκτήτες. Αυτά τα προϊόντα περνάνε στα χέρια των ιδιοκτητών των καταστημάτων, για να πουληθούν στην αγορά, να δώσουν σαν εμπορεύματα κέρδος. τα καταστήματα-έπιχειρήσεις έχουν στις αποθήκες τους, στις βιτρίνες τους και στους χώρους τους γενικά συγκεντρωμένα χιλιάδες-εκατομμύρια προϊόντα, που άλλα είναι χρήσιμα και απαραίτητα για τις ανάγκες των προλετάριων και όλων των εκμεταλλευόμενων, άλλα είναι άχρηστα και περιττά, που τα επιβάλλουν όμως σαν αναγκαία (με την καθημερινή πλύση εγκέφαλου, με τη διαφήμιση, με την επιβολή ψεύτικων αξιών κ.λπ.), για να αυξάνουν την κατανάλωση και έτσι να παίρνουν πίσω το σύνολο του εισοδήματος των εργαζόμενων (βασικός στόχος-ανάγκη των αφεντικών, για να «διευρύνουν την εθνική οικονομία») και άλλα που οι προλετάριοι δεν μπορούν να αποκτήσουν και προορίζονται μόνο για τις ανάγκες των προνομιούχων αυτής της κοινωνίας (αφεντικά-ιδιοκτήτες, στελέχη, έμποροι κ.τ.λ.)

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Πώς αντέδρασε το αμερικανικό προλεταριάτο κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1929


Η σημερινή οικονομική κρίση συχνά παρομοιάζεται με τη Μεγάλη Ύφεση του 1929. Για μας και οι δύο είναι εποχές στις οποίες ο καπιταλισμός δυσκολεύεται να αναπαράγει τον εαυτό του. Αν κοιτάμε πίσω στην ιστορία είναι πάντα για δύο λόγους: πρώτον, για να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και δεύτερον, για να εμπνευστούμε. Πιστεύουμε ότι η παρακάτω αφήγηση βοηθάει και στα δύο.


του  B. Astarian


Κατά τα χρόνια 1930-33 η κατάσταση του αμερικανικού προλεταριάτου χειροτέρευσε δραματικά. Αν και δεν έβαλε την καπιταλιστική κυριαρχία στην άκρη, το προλεταριάτο κάθε άλλο παρά απαθές ήταν στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εδώ θα συνοψίσω τις διάφορες μορφές και φάσεις της αντίστασης του αμερικανικού προλεταριάτου στην επιδείνωση των όρων αναπαραγωγής του.

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου